FAQ – I-Reservations

FAQ

Kan ik vanuit BaanReserveren ook abonnementsgelden incasseren?
– Ja, dat kan via de module abonnmentenbeheer. Deze maakt het mogelijk SEPA bestanden te genereren. Daarnaast is het ook mogelijk om abonnementen online te verkopen gebruikmakend van Ideal.

Ik heb verschillende regels per baan, is dat een probleem?
– Niet voor BaanReserveren.

Kan ik de lichten ook laten aansturen door BaanReserveren?
– Ja, en u kunt daarbij instellen op welk moment het licht aangaat (bv 5 minuten voor de reservering) en wanneer het licht weer uitgaat (bv. 2 minuten na de reservering). Mocht direct daarna een nieuwe reservering zijn dan blijven de lichten uiteraard branden.

Kan ik ook afhangen met BaanReserveren?
– Jazeker. Het enige wat u nodig heeft is een touchscreen, computer en paslezer. Wij vertellen u welke hardware u nodig hebt.

Kan BaanReserveren omgaan met piek en dal tarieven?
– Met BaanReserveren kunt u werken met uw tijd- / tariefindeling

Kunnen er meer spelers op een reservering worden geplaatst?
– Het is zeker mogelijk om het aantal spelers in te stellen. Los van het aantal spelers wordt elke speler behandeld op grond van zijn / haar status (lid geldig abonnement, lid niet meer geldig abonnement, niet-lid).

Hoe zit het met mensen die geen lid zijn?
– Om te kunnen reserveren moet iemand staan ingeschreven in BaanReserveren. Voor situaties dat iemand niet staat ingeschreven kent BaanReserveren de figuur van de anonieme speler. Deze krijgt altijd de losse baanhuur in rekening gebracht tenzij er sprake is van een introducee tarief.

Hoelang van te voren kan er worden gereserveerd?
– De reserveringshorizon kan per abonnementsvorm worden ingesteld.

BaanReserveren kan wel veel, heb ik straks nog wel wat te doen?
– Jazeker, zorgen dat uw klanten zich thuis voelen.

Wat hebben jullie van ons nodig?
– Dat hangt uiteraard van uw situatie af. Wat wij sowieso nodig hebben staat hier.

Wat doen jullie met onze data?
– BaanReserveren is juridisch gezien bewerker van uw klantgegevens. Wij maken op geen enkele wijze gebruik van gegevens van uw klanten behalve als er een gesignaleerd probleem moet worden opgelost.

Waarom hebben jullie geen coockie statement op jullie site?
– Wij gebruiken geen cookies om het gebruik van onze website te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden.

Wat zijn de gebruiksvoorwaarden?
– Uiteraard, die staan hier.

Is er ook een app die spelers kunnen downloaden?
– Momenteel hebben wij alleen nog een app voor Google Play. Wij verwachten de app voor Iphone gebruikers snel online te kunnen brengen. Het is uiteraard ook mogelijk een WebApp “vast te pinnen” op het beginscherm van uw tablet of smartphone. Net zoals een App uit de AppStore of GooglePlay. Op die manier kan men een veelgebruikte WebApp met 1 klik openen zonder eerst de browser te moeten opstarten en in de favorieten te gaan zoeken..

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan komen wij graag met u in contact.